CONTACTEAZĂ-NE

0733 040 000

EMAIL

office@utilben.ro

Bauma 2016 – Cel mai mare targ de utilaje din lume

By Marian Beniamin on Apr 13 in Târguri.


 
Cel mai mare târg din lume dedicat construcțiilor și echipamentelor de construcții, s-a desfășurat în perioada 11-17 aprilie 2016 la München, pe o suprafață expozițională de 605.000 metri pătrați, si au participat peste 3400 de companii si aprox 1.000.000 de vizitatori din peste 200 de tari.

Bauma 2016 Munchen este cel mai mare targ international destinat utilajelor de constructii, masinilor pentru producerea materialelor de constructii, utilajelor pentru industria miniera, masinilor si echipamentelor pentru constructii. Targul se desfasoara din 3 in 3 ani la Messe Munchen si la fiecare editie isi depaseste propriul record.
Evenimentul din acest an marcheaza editia a 31-a manifestarii. Aici peste 3.400 de companii specializate in utilaje de constructii isi expun noutatile, ocupand integral suprafata expozitionala de 605.000 mp. Mai mult, aproximativ 700 de firme au ramas pe lista de asteptare, urmand a fi luate in considerare pentru evenimentul ce va avea loc peste 3 ani, respectiv in 2019.

Printre noutatile anuntate la editia din acest an se afla solutii inovatoare pentru reducerea consumului de convustibil si a noxelor, cresterea productivitatii si a vitezei de lucru.

Principalii jucatori pe piata utilajelor de constructii sunt  CATERPILLAR, VOLVO, KOMATSU, LIEBHERR, TEREX, SANY, HITACHI, DOOSAN.  Acesti producatori si-au lasnsat noile game de produse preum si noile inovatii in domeniul productiei utilajelor de constructii.
De asemenea, vizitatorii au avut ocazia sa testeze utilajele de constructii care nu au fost lansate inca pe piata europeana. Un punct de atractie este constituit, ca la fiecare astfel de eveniment, de inovatiile in materie de motoare, avand in vedere exigentele tot mai restrictive legate de impactul asupra mediului.
Pentru prima data, organizatorii au pus la punct un sistem online de inregistrare a inovatiilor, ce permite companiilor – indiferent de zona din care provin – sa-si prezinte ofertele si sa intre in legatura cu potentialii parteneri de afaceri.
Pe lângă listarea produselor proprii în rețeaua online, producatorii de utilaje au putut organiza întâlniri de afaceri, putând opta totodată pentru servicii adiționale precum soluții electronice pentru a intra în contact cu reprezentanții presei sau diverse alternative de promovare a portofoliului de produse.
Una dintre principalele provocari ale producatorilor la aceasta editie a fost lansarea noii game de utilaje cu ultima generatie de motoare cu norma de poluare TIER IV Final. Exista o presiune tot mai mare din partea Uniunii Europene pentru reducerea emisiilor de CO2. Aceasta inseamana costuri tot mai ridicate pentru motoare.

Pe de alta parte asteptarilor utilizatorilor de utilaje sunt costurile sunt reduse atat in ceea ce priveste mana de lucru, cat si consumul de combustibil. De asemenea clientii au asteptari tot mai ridicate in ce priveste accesoriile  care trebuie sa fie foarte utile si usor de instala.

Se obserca o cresterea a confortului in cabina utilajelor , confortul operatorului a fost imbunatatit de majoritatea producatorilor prin utilizarea unor materiale moderne pentru izolarea termica si acustica.

Exista un interes tot mai mare al producatorilor de utilaje din China de a penetra piata din Europa. Producatorii din China au prezentat cateva game de utilaje foarte interesante, performante si la un pret competitiv. Se observa o cresterea a calitatii utilajelor si o inbunatatire a marketingului. O strategie interesanta a marilor producatori din China este achizitia de companii cu brand puternic si renume din Europa precum CIFA sau PUTZMEISTER care au fost achizitionate de ZOOMLION si SANY.

Piata utialajelor de constructii se dezvolta puternic, exista mult mai multe optiuni iar clientii au tot mai multe asteptari.

Marian Beniamin

Add Comment

Top