CONTACTEAZĂ-NE

0733 040 000

EMAIL

office@utilben.ro

Combinele agricole – Ajutorul nr.1 in recoltare

By Marian Beniamin on Mai 19 in Utilaje.

Stiai ca?

       In anul 1800, aproximativ 90% din populatia Statelor Unite ale Americii ara pamantul, in prezent, doar  2% din oameni lucreaza in acest mod.. Ce a cauzat aceasta imensa schimbare? Un factor important a fost dezvoltarea imensa a utilajelor, precum combinele agricole, fapt ce a dus la cresterea productivitatii agricultorului.

 

Anul 1800

Ce implica recoltarea?

       Culturile agricole pe care le cultivam in campul nostru, cum ar fi, graul, orzul , secara, sunt doar partial comestibile.Putem folosi semintele plantelor (cerealelor) pentru a fabrica paine, cereale, dar restul plantei (pleava) este necomestibila si trebuie aruncata.

       Cu mult timp inainte de fabricarea utilajelor, agricultorii recoltau culturile prin efectuarea unor operatiuni laborioase consecutive.Pentru inceput plantele trebuiau taiate cu o secera, apoi graul comestibil trebuia separat de pleava necomestibila prin baterea tulpinilor taiate, una de alta, actiune, numita treierat.In final, ramasitele trebuiau culese si pregatite pentru a fi transportate la moara. Toata aceasta munca necesita mult timp si multi oameni.

        Azi, combinele agricole fac toata treaba! Acestea sunt in prezent cele mai mari echipamente de recoltare agricola din lume. Combinele agricole sunt versatile deoarece, pot recolta o varietate de cereale.

Care sunt cei mai mari producatori de combine agricole?

 
  John Deere

Incepand cu anul 2011, John Deere a oferit cinci combine agricole diferite, inclusiv Seria de baza “T”, precum si patru modele din Seria “STS”.John Deere este cel mai mare producator de echipamente agricole.

Combina agricola STS John Deere
Case  International Harvester
       Case International Harvester este o compania multinationala cu servicii in fiecare stat.Case ofera sase modele din combinele Axial-Flow, construite pentru toate tipurile de ferme, de la cei mai mari antreprenori si pana la cei mai exigenti proprietari si operatori, pentru a atinge cele mai ridicate productii la cele mai scazut costuri de intretinere.

Combina agricola CASE IH

New Holland

New Holland se lauda cu cele mai mari combine agricole din industrie, incepand cu anul 2011.Modelul CR 9090 a setat un record al combinelor utilizand tehnologia New Holland: ”rotorul geaman”.Aceasta tehnologie asigura o mai mare forta centrifugala si ofera calitate superioara actiunii de treierat decat cea standard, permitand frecarea boabelor una de cealalta inaintea contactului cu componentele metalice ale masinii de treierat.

Combina agricola New Holland CR1090

Massey Ferguson

      Massey Ferguson ofera trei combine variind de la 300 pana la 425 CP. In 1938 compania a devenit primul producator de combine autopropulsate.Massey spune despre combinele sale ca au cea mai mare rata de descarcare din lume,crestere de 60% fata de concurenta, pentru rapiditatea muncii.


Combina agricola Masey Ferguson

 
 
 

Marian Beniamin

Add Comment

Top