CONTACTEAZĂ-NE

0733 040 000

EMAIL

office@utilben.ro

Premiera mondiala a noului produs Atlas

By Marian Beniamin on Mai 24 in Utilaje. 1 Comment

       Excavatoarele electrice au celebrat o premiera mondiala: La Intermat 2015 (Aprilie 20-25, Paris) Altas Maschinen HmbH  a prezentat un produs complet nou: utilaj de manipulare a materialului cu actionare electrica. Primul excavator electric este 350 MH E, cu o putere totala de 170 kW.
       Tendintele viitoare in domeniul reciclarii si manipularii resturilor se deplaseaza tot mai mult spre utilajele cu actionare electrica. Avantajele sunt limpede, iar acesti factori sunt foarte importanti in momentul actionarii excavatorului in spatiile inchise: consum de energie mai putin, nu exista opriri pentru re-alimentare, eliminarea combustibililor non-regenerabili, zero degajari de  CO2, actionare aproape silentioasa, generare de caldura scazuta. Acesti factori sunt foarte importanti, cand opereaza in spatii inchise.
       Primul excavator 350 MH E cu mijloace de actionare electrica poate demonstra clientului  abordarea concentrata in fabricarea de utilaje speciale. Acest utilaj de 35 de tone utilizeaza o actionare electrica de 170 de kW; centrala de forta este integrata in utilaj, in loc de motorul diesel conventional. Transmisia principala de 132 kW actioneaza sistemul hidraulic; o comanda auxiliara suplimenteaza controlul pilotului si a directiei. Tensiunea suplimentarea prin intermediul transformatorului este de 24V / 40 A.

Excavator electric Atlas 350 MH utilben

       Noul excavator 350 MH E necesita o valoare minima de incarcare pe santier de 250 KVA (90 kW). Energia este suplimentata prin 80 de metri de cablu de alimentare ce poate fi in orice moment depanat in partea din spate a sasiului. Aceasta inseamna ca utilajul se poate roti  si este mobil cu raza maxima de lucru de 75m. Atlas ofera sursa de alimentare prin cablu suspendat sau conexiune fixa, de exemplu pentru functionare stationara pe un soclu.

       Excavatorul 350 MH E se bazeaza in mare parte pe utilajul standard. Sistemul hidraulic Linde a fost adoptat. Lungimea bratului utilajului este de 18.2m.  Clientii Atlas pot continua sa utileze pe utilajele electrice toata atasamentele fara nici o modificare.

       Conducerea excavatorului 350 MH E este mai confortabila ca niciodata.Desfasurarea este aproape silentioasa, acest lucru este important in special pentru schimburile de lucru lungi intre operatori. Panourile de control pentru sistemul electric, controlul climei si al temperaturii, sunt integrate in panourile de operare existente la dreapta si la stanga scaunului conducatorului auto. Sistemul de ventilatie din cabina a ramas acelasi. Ca si optiune, Atlas ofera o camera retrovizoare cu display color.

Primul excavator electric Atlas 350 MH E

Sursa foto:Google

Marian Beniamin

1 Comment

Marian Beniamin 2 ani ago

Superb articol!

Reply

Add Comment

Top